GÅR MED DIG MOT FÅGELKVITTER

Läste lite i fotoboken i går natt, bra bok! Han skriver lite roligt ibland den där författaren. Gick och la mig 3, sov till 10 på morgonen. 7 timmar. Åt frukost vid 2 på eftermiddagen, te och mjölk med cornflakes. Städade mitt rum, tvättade kläder till imorgon. Torkade till och med golvet. Pappa kom vid 3 och vi hjälptes åt att planera vad vi skulle äta imorgon. Sen åkte vill till Ica MAxi. Helt fullt med folk innan nyår. Vi handlade i alla fall massa gott. Jag köpte ett knallrosa läppstift för 110:- på Domus, sen upptäckte jag att samma läppsift fanns för 70:- på Ica Maxi. Irriterande. Men ett fint läppstift var det. Vi bar upp alla kassar och jag satte mig framför datorn, nu har jag suttit här och kollat på massa Weeds avsnitt, hela säsong två. Riktigt bra program.
Hoppas att Franken kan komma imorgon trots det att hennes Mamma hade missförstått henne och trott att hon skulle fira nyår nån annan stans, vi får se. Man kan ju alltid hoppas.
Nu ska jag läsa lite i fotoboken och några sidor i Flickan som lekte med elden kanske.
Pussen,
Mintmelonen

MVG I SVENSKA.

tja . ska sälja den på grund av att jag fick den i julklapp ok vill inte ha den så istelet fär att den ska liga och skröpa så har jag bestämt mej fär att sälja den . ska nu sälja min nokia 1208 . info om nokia Detta är en perfekt mobil för dig som vill ha en lättanvänd och stöt tålig mobil, endast de viktigaste funktionerna stora knappar och ficklampa. de är ej operatörs låsta.

Haha, letade runt efter mobil på blocket.se, denna killen är så grym på att stava!
Mintmelonen

REAREAREAREAGERA


Grå vest Carlings 399:- 199:-
Guldiga tights Åhléns 299:- 199:-
Blåa jeans Carlings 399:- 149:-
T-shirt Carlings 299:- 149:-
Mina mellandagsrea inhandlingar. Som du ser inte så mycket, men jag har i alla fall inte gjort några inpulsköp.
Sen är det mesta köpt på Carlings, jag gillar den affären starkt : D
Har du gjort några riktiga fynd på mellandagsrean?
Mintmelonen

DISSAD.

element-carbon igår, 22:52
Känner mig dissad D:
Svar: :D

JohanTammert sön 20 dec , 13:19
é den giftig då? :O
Svar: ne johan.. det är en grävmaskin..

Lite random kommentarer från bdb, heh. Dissar :D
Mintmelon

Mindre än två dygn till 2010.

Jag och Felicia tog världens coolaste bilder idag. Vi åt ostburgaremeny på Burger king, eller BK som Felicia valde att kalla det. Jag köpte världens finaste väst för mitt presentkort på Carlings, deras rea är den enda jag orkar gå igenom. Felicia köpte ingenting, trots att hon hittat en snygg tröja OCH ett par snygga bysor båda för mindre än halva priset. Jag har spelat kort idag, med pappa och Felicia. Vi ägde ut pappsi. Pappa fick sin kalender som jag beställt som julklapp idag, han blev jättegla och det blev en liten fotostund med skratt och så.
Jag måste börja läsa lite i böckerna om fotografering. Jag vill bara ta in allt och få det att fastna i hjärnan. Men det får väl inte plats kanske.
Jag köpte ett hg te på teapot idag, kräddkola och glögg te. Drack gräddkola-teet idag, fy farao vad gött.
Jag provade pappret jag fått i julkapp till att trycka på tyg. Skrev ut en pokemon ch strök fast på ett H&M linne. Blev ganska bra för att vara första gången, men inte perfekt.
Mindre än två dygn till 2010 och att träffa franken. Pussen.
Mintmelonen

Fin-dag.

ÅÅh, fin dag idag. Vaknade vid 10. Trodde klockan var 11 utan anledning och bllev stolt över att jag lyckats sova så länge men sen upptäckte jag när jag kom ner i köket att klockan var 10. Lite deprimerande. I alla fall gick jag och gjorde frukost, kelade med stackars Zorro och tog på mig lite vettiga kläder.
Började packa då jag bytt till pappa idag. En lite större packning idag än vanligt, jullov, så jag tog med Rockband och lite sällskaps spel. Pappa kom vid ett på efter middagen och vi körde in mot lägenheten.
Lämnade grejerna och körde med pappa in till stan och mellandagsrean. Pappa fick släppa av mig för bilkön var fruktansvärt lång och jag tyckte det kändes jobbigt att vänta ;)
Sprang runt lite men blev mest stressad och orkade inte riktigt kolla på alla rea-varor. Allt var bara osorterat och alla kläder med min storlek var "tagna". Men sen kom jag till Carlings, räddaren i nöden. Sorterat SNYGGT och billigt. På samma gång. Kom hem med en Sepesnygg T-shirt och ett par blåa jeans. Mer än halva priset, värt.
Träffade Felicia och hjälpte henne köpa julklapp till Björn. Sen köpte jag ett par guldiga tights till nyår.
När vi kom hem med en grön buss, Möllebacken 4, packade jag in kläder och störde Felicia när hon pluggade. Sen åt vi värsta goda lasagnen. Vid 8 tiden började vi julklappsöppningen, det var trevligt. Plus att jag fick världens finaste saker. Av Ulrica fick jag läppglans, papper att skriva ut till tyg och diadem. Av Felicia fick jag en dusch tvål och body butter från bodyshop, luktar underbart. Av bror fick jag bodybutter passionsfrukt även det från bodyshop och  ett kilo godis från Hemmakväll. Sen av min underbara far fick jag 1000 spänn i olika presentkort, gaarrh <3. Två fotoböcker av Scott Kelby, Två jättefina te-burkar med te i : D, Monopol och sen till sist fick jag 400 spänn av farmor och folke. Jag är rik och gla, har mycket att läsa och luktar underbart.
Jag och Felicia bestämde oss för att ladda ner Halblodsprinsen, sen såg vi den på björnens dator. Fin film det. Precis som alla Harry potter filmer, man dör ju lite på slutet av denna dock. Och nu sitter jag här framför datorn. Snart nyår, då ska jag träffa franken : D. Men men. Ha de gött. Pussen.
Mintmelonen

Dagen försvann.

Stannade uppe till 4 igår. Sov ända till halv 11 i morse. Brukar aldrig lyckas sova så länge. Denna dagen har försvunnit. Jag har inte gjort något behövligt eller vettigt. Först åt jag en förbannat god frukost, Påsk-te med honung och två hembakade bröd med julskinka. Har sen spenderat timmarna framför datorn. Fotat lite och kelat med Busan. Men annars har jag bara suttit vid datan, vaknade inte riktgt i huvudet förrän vid två. Sen försvann tiden. Men ja.

Imorgon får jag träffa Ulrica och Felicia. Det ska bli trevligt, vi ska ha julklappsutdelning. Puss på det.


En av bilderna jag tagit idag.

Mintmelonen

Röbetssoppa och knäck-plåt?

Amanda kom vid kvart över tolv. Hon har inte vart på besök på länge. Vi brukar alltid springa när vi träffas nu för tiden. Det var trevligt. Först visade jag henne mitt fantastiska kamerastativ så lekte vi lite med det och tog massa bilder. Vi tyckte det var så pass kul att vi borde nog fota lite mer. Vi tog med kamerastativet in i björns rum, tejpade faste en hårfön några meter från väggen och satte upp en lampa från sidan för bra belysning. Det tog ett tag innan vi var nöjda men till slut kom vi igång och tog ungefär 200 bilder. Var av 150 var skit men ändå, 50 bra bilder är grymt. När magarna började kurra var klockan tre på eftermiddan.

Mamma hade lagat röbetsoppa. Det är riktigt gott om jag får säga vad jag tycker. Lätt den godaste soppan jag vet. Vi åt oss mätta och försvann upp på rummet och började kolla på alla bilder och uttrycka våra känslor för varje bild, Usch, Naaw, HAHAHA. Tiden gick och när mamma hade åkt till Gun-Marie vid 5tiden började jag och Amanda baka! Sockerkaka med nån slags vaniljsås och knäckflarn. Förutom att Amanda trodde att ett halvdecilitermått var en deciliter och knäckflarnen blev en plåt med fettig smet gick allt bra. När Knäck-grejen hade svalnat gick det faktiskt att äta om man drack lite mjölk till.

Klockan 7 åkte amanda, måste träffas snart igen.

Nu var jag ensam hemma, hela kvällen/natten/morgonen. Jag har chattat mycket med Franken, kollat på typ 10 avsnitt av Weeds på tv 6 play. Gjort världens finaste bilder i paint och druckit gott efterlängtat te.

Nu är klockan 03.20. Jag hade tänkt gå och lägga mig snart, ska läsa lite först.

Pussen,

Mintmelonen

En gooooood morgon.

Jag äter frukost. Fil med havrefras. Amanda kommer om en halvtimme. Trevligt värre. Jag åt mycket Haribo igår. Det var inte bra för magen. Jag måste ta på mig kläder innan Amanda kommer, sitter i morgonrock framför datan. Teet jag drack igår var inte gott, det var inte roligt. Jag drack inte upp teet.

Här får ni lite vettig musik, lyssna för fan.



mintmelonen

25:e December.

Åh jag har haft en lugn dag. Men faktiskt haft det bra utan grejer att göra. Om man känner mig så vet man att i vanliga fall blir jag sur och rastlös om jag inte har några planer för dagen. Men inte idag. Jag tror jag behövde det!
har lekt med mitt kamerastativ idag, man kan ta så mycket bättre bilder med stativ att det är löjligt! Lyssnade på radion, läste och skrev en ny låt. Den blev inte så bra, budskapet blev för tydligt och texten för mesig. Men det heter i alla fall "Har du någon konung?". Jag tycker texter är mycket lättare än melodier, det är lätt att sätta ihop ackorden men att sen få till ett snyggt plock, det suger jag på.
Tänkte kolla på sista filmen, Sagan om konungens återkomst, men nää. Det blev inte så.

Imorgon kommer min älskade Krydd-krokodil hit, då ska vi dricka jul-te och fota! Puss på det.

Jag har inte druckit något te idag, kanske borde göra det.

Snön försvinner nu, kristallerna drunknar. Men den var här på den viktiga dagen trots allt.

Mintmelonen

Två sammanfattade juliga dagar.

Onsdagen den 23:e December.
Vaknade av att busan gik upp och ställde sig och spann framför mitt ansikte. Men låg kvar ett tag ändå, busan blev sur på mig. Men stannade kvar i sängen ändå.
Gjorde inget vettigt de första timmarna, plockade lite på rummet och spelade lite gitarr. Tack SR P3 för att du förgyllde min dag. Vi åkte med bilen upp till blekinge, min kära morfar bor där förstårni. men först åkte vi förbi Kyrkhults sparbank och hämtade mitt Id-kort som luggit där och dammat en hel månad. Direkt när vi kom in genom dörren till morfars villa  skulle vi ut igen, ta tillfället i akt och gå ut och hugga en julgran i morfars skogar. Det var snö överallt. Granarna var täckta med snö. Vi gick fram och tillbaka, hit och dit. Till sist hittade vi en bamsegran som alla kände sig nöjda med, det kan kanske bero på att vi ville in och godkände näst intill vad som helst. granen var krokig och dan, men den dög! Årets första snöbollskrig med, mot min kära överlägsna bror i denna sporten.
är vi kom in till morfar igen satte han igång te och ordnade lite mackfika, det var mysigt.
Kom hem vid sex, åt mat. Sen började björn på julskinkan och jag satte igång med ischoklad!
Klockan 21.00 gick sagan om ringen på 6an, någon som såg den? Jag. vet inte riktigt vad jag ska säga om den filmen, har sett den så många gånger men fortfarande lika bra.
Städade lite mer på rummet och skrev lite i min beroendeframkallande kalender, sen gick jag och lade mig klockan var då 2 på natten.







Torsdagen den 24:e December.
Självaste julafton ja. Julafton. Jag älskar julafton, jag är inte helt såld på jul-hysterin och hur stressigt allt blir runt jul. Men självaste julafton kan jag inte annat än älska, stämningen. Julstämningen, släkten, kalle ankas jul, mormors julmat och tomtens besök. När jag vaknat åt jag julfrukost, mammas nybakade bröd med julskinka och förslövs senap. Sen gjorde man sig fin, läste lite i Flickan som lekte med elden och där efter for vi iväg till mormor med julklapparna i bakluckan. var där en halvtimme innan kalle ankas jul. Det är tradition att kolla på det, man ska lära sig alla repliker innan man dör tycker jag. Det är skamligt att skita i kalle ankas jul.
Maten på julafton är väl för fantastisk. I alla fall mormors. Åt mig proppmätt ja. Sen blev det risalamalta, med frukt. Det hade nog varit jättegott om det inte var så att jag inte var hungrig.
Mormor gick ut för att köpa tidningen, gissa vem som kom sen, tomten knackade på dörren! Världens snyggaste tomte med vitt och brunt skägg.
Klapputdelningen tog sin början, jag fick: Världens finaste kamerastativ så jag kan ta världens finaste bilder, papper så man kan skriva ut och trycka på tyg, te <3, pengar, en tröja, tvål i en julgranskula, biobiljett och tivolibadet dagsbiljett och två böcker!
Åkte hem klockan nio på kvällen, en nöjd Alice satte sig framför den andra filmen i triologin, sagan om de två tornen. Klockan 2 på natten gick jag och lade mig med ett leende på läpparna!











God jul i efterskott!

Mintmelonen

OM DU ÄTER UPP MIG SKA JAG HÄMTA MINA BRÖDER

Första lovdagen idag, förhoppningsvis är intedetta den bästa av lovdagarna. Men den duger. Fy fan vad skönt det var med sovmorgon, på en TISDAG! Har spenderat 5 timmar av dagen till julstädning av rummet, damsugning och torkning av golv, genomgång och städning av alla lådor/hyllor, genomgång av papper och små onödiga prylar och städning av garderob. Det tar tid. Men nu är det glänsande rent och jag är supernöjd.

Jag klippte min lugg idag, vet inte varför jag klippte den rak då jag ändå har den sne. Men ändå.

Jag ska gå på en lång promenad med Amanda nu, ååh vad mycket skit vi ska snacka. Jag älskar att snacka skit, speciellt med Amanda.

Ser fram emot julveckan som precis börjat.

Det är galet mycket snö, det snöar nu också. Hoppas det är kvar till jul, det var ett tag sen vi fick snö på julafton ;)

Mintmelonen

LOV.

Nu äntligen är det här, Lov lov lov lov. Steg upp vid 6 tiden i morse och snyggade till mig inför skolavslutningen, åkte och lämnade "packningen" hos mamma. Var i skolan precis i tid, eller ja, några minuter försent. Men ingen märkte något, busig som jag är. Sen spenderade vi två helt onödiga timmar i skolan, som jag kunde använt till välförtjänad vila. Allt vi gjorde var att spela vetgirig och fika.
Bussen kom en timme försent, en timme mindre jullov än vad det skulle varit. Vi fick stå ute i snön, jag i klackaskor och kläning.

Skolavslutningen bestod av det vanliga, julsånger, Emmy-solo, Gun-babbel, Krista-Gud-babbel, Pif och vacker sång av alla eleverna i kyrkan, hah. En timme efter att vi gått in i kykan kom vi ut med betyg i hand. Jag fick vad jag hade förväntat mig. Förutom Idrott och Hem-kunskap där jag tycker att jag förtjänade det, men det är väl jag som är egoistisk.

Väl i skolan skulle jag in och säga god jul och hämta väskan för att sen springa ut till bussen. Bussen hade åkt. Efter endel tvekade bestämde jag mig för att helt spontant åka in till stan med Ida. Det ångrar jag inte. Vi drack väldigt mycket chokladmjölk på Idas pappas jobb och då menar jag väldigt mycket, gick runt lite på stan, åt 10 kr hamburgare och sen följde jag med Ida till tandläkarn.

Vi kom fram till att vi oavsett vad skulle se Calle och Erik från årets Idol den kvällen då de skulle spela på lilla torg gratis, och till slut lyckades vi båda ordna sjuts hem också.

Klockan 18.00 gick vi och ställde oss framför scenen då var det ungefär 10 pers där, sen stod vi där, sekund in och sekund ut. I minusgrader och klänning. Men det var tur att Ida var där, så vi kunde skratta lite samtidigt som vi väntade. Två timmar stog vi där. Två timmar. Och det hann komma en hel del folk. Mycket mer folk än vad arrangörerna hade trott. Hela torget var fullt med mäniskor, bilden nedan gör verkligen inte folket rättvisa då det var väldigt mycket mer folk. Det var helt galet. För en "konsert" på 30 minuter.

När Erik kom in på scenen kunde jag inte låta bli att skrika lite, då vi väntat så länge och där va han. Skrik-Erik från Tv:N ;). Han körde tre låtar, och bjöd in Calle. Världens mysigaste Kristianstadbo med världens mysigaste Kristianstad dialekt. Han sa flera gånger om "Alltså oj, ni är så fiina". Då skrek ja, tills rösten tog slut. När han körde Walking in Memphis smälte jag, det var så fint. Med gitarren och allt.

När jag kom in i bilen såg jag att det var -17. Inte undra på att jag frös. Satte på högsta värme ochlog åt en lyckad dag. Kom hem till mina saknade katter 22.00. Drack en kopp te och ja... nu ska jag avnjuta att jag har ett underbart lov att se fram emot.















Sammanfattning, Idol-sjukan och LOV! (-17 grader klockan 9 på kvällen)

Mintmelonen

Inköp!

Här är vad jag har bränt barnbidraget på,
Carlings, 399:-
Domus, 599:-
Tycks?
Mintmelonen

KRISTIANSTAD

Vaknade vid 10, städade rummet, firade 4:e advent genom tändning av fjärde ljuset, åt frukost, åkte in till stan. I Staden Kristianstad köpte jag världens finaste byxor och ett par efterlängtade vinterskor, converse är inte varmt Alice. Sen hjälpte jag Björn och Pappa att hitta julkappar, vi fikade på Kristianstads finaste cafeé med, Teapot <3.
När vi kom hem pyntade vi den fina granen och sen, då hamnade jag framför datan.
Skolavslutning imorgon, fy farao vad skönt.
Mintmelonen

ALICE VILL HAAAAAAA!

999:- Scorett.
Mintmelonen

Lördag hos farmor

Kom till stan med bussen vid 11, far min och bror min hämtade mig och vi körde till förslöv. Tar ungefär en och en halv timmes bilkörning, som jag spenderade med tidningen Sonic. När vi kom fram till farmor och folkes hus var alla redan där, Åsa, Eva, Lina, Lennart, Tobias och Johannes. Det var trevligt, vi spelade kort, åt massa gott och pratade. Lax med potatis och kall sås, sånna snäckor med sylt och grädde och till sist kvällsfika med te och mackor var på menyn.
Vi fick med oss julkappar och ett leende på läpparna hem. Somnade i bilen med kent i hörlurarna.
När jag kom hem var klockan 8. Kollade på robinson och poppade popcorn. Och sen då, då fastnade jag framför datorn och här sitter jag ännu. Har chattat med Mari. Hoppas det blir så vi träffas snart.
Imorgon ska jag köpa skor och städa rummet.
Mintmelonen

Fredag, fyfan vad jag älskar er.

Men gud vilken underbar fredag kväll/natt. Hälny, Ida-hoo och Prutt-Pandan jag älskar er fruktansvärt mycket och det blev extra tydligt igår. Vid 4 beställde jag och Pappa pizza, vi var deras första kunder för dagen. De öppnade 4. Tre pizzor blev det. Margarita till Amanda-vegetarianen, Thomas special med pommes på (ja, det är gott även om det är helt random) till Hälny och Ida. Sen åt jag en halv Skåne. Det blev ganska mycket pizza över. Jag kom till Ida halv 5, när jag gick ner för backen till huset såg jag hur där var ljus tända i köket, Hälny satt i soffan och spelade gitarr och sjöng medan Amanda och Ida dansade. Det var då jag visste att det skulle bli världens bästa kväll.
Efter att vi blivit proppmätta gick vi vidare till julkappsöpning. Alla hade köpt julkappar till alla, jag och Ida har fyllt år så vi fick även födelsedagspresenter. Vi turades om att vara jultomte då alla julklappar låg i en traditionell julkappssäck! Vissa paket hade rim, vissa rosetter, vissa fick man inte vända uppochned och vissa var ganska snabbt inslagna men de var alla lika fantastiska. Varje gång någon skulle öppna ett paket satt alla helt spända även om det inte var till dem. Jag fick världens bästa tidning, världens finaste kalender och två omänskligt fina spargrisar.
Hälny fick ett känslostark album av Amanda, som hon lagt ned väldigt mycket tid på. Det var en otroligt fin stund när vi kollade på bilderna och texterna, tårögda allihopa.
Hallucinations Harry spelade för prutt-pandan. Det var trevligt.
Ida hade köpt ansiktsmaskar, så det var första gången för mig. Vi var jättesnygga. Det gav mer eller mindre resultat för oss allihopa faktiskt. Det var en fin stund.
Vi åt hembakade kakor även om vi var alldeles för mätta, sen kollade vi på harry potter, 4:an när Amanda och Henny gick och la sig vid midnatt satt jag och Ida uppe några timmar och spelade kort och gick i genom kalenderns namnsdagar. Sen gick även vi och la oss.
En perfekt kväll.













Mintmelonen

Typ lov i alla fall.

Sista dagen i skolan var idag, men på måndag är det skolavslutning. Idiotiskt att sätta en skolavslutning på en måndag men i alla fall, typ lov. Känns riktigt bra i kroppen och sinnet att äntligen få vila ut, andas och sånt. Spenderade sista dagen på skolan till att städa skåp, väska och bord. Vi åt kakor som vi bakat i tisdags, kollade på Epic movie, så sämst humor att man skrattar till lite då och då. Filmen var slut 12.00, så jag stressade in i biblioteket och skrev ut lite grejer som jag skulle lämna in och sprang iväg för att hinna med 12.22 bussen. Igentligen hade vi lunch rast 12 till 13, men det skev jag i. Var köttkorv, jag blev inte frestad.
Åkte in till stan utan att hoppa av där jag brukar vid tegelbruksvägen för att köpa ett par vinterskor som var på rea på scorett men upptäckte efter provning av skorna att jag läst fel på lappen, de kostade 749 istället för 249, jag hade inte så mycket pengar då. Tror inte jag ska köpa dem då när jag provade dem åkte en knapp av som var på framsidan när jag skulle ta av mig skorna. Skor som från början kostat 1.490 kronor bör inte tappa knappar hit och dit, knapparna var liksom det som gjorde skorna snygga.
Alice åkte besviket hem med en grön buss, där en gammal gubbe frågade om hon var gift och påstod att hon var snygg. När Alice inte svarade sa han förlåt, Alice hade en obehaglig känsla i kroppen.
Sen dess har jag ordnat de sista med julklapparna, ätit lite och packat inför kvällen/natten. Det kommer vara helt underbart säger jag bara, pizza, julfika, julklappsöppning och film-mys. Kärlek på de människorna.
Efter natten ska jag till farmor och ha min andra jul. Så kommer antagligen inte skriva här på ett tag.
Pussen,
Mintmelonen

En dag till, sen.

Arg Alice i morse. Började med att jag försov mig, sen när jag kom till bussplatsen. Då var den en halvtimme försenad. Jag fick sitta ute i vinterlandet med blåst och fruktansvärt kallt 30 minuter. Mina fötter var isbitar. Jag gav killerblicken till busschauffören när jag kom in. Kom 20 minuter försent, men eftersom det var handbollsturnering hela dagen så spelade det ingen roll, mitt lag, kaggarna hade inte haft sin första match ännu. Jag behövde inte duscha, blev inte det minsta svettig, spenderade 20 minuter av dagen till att springa runt på planen medan de andra oändliga timmarna gick åt till hejande och skrikande. Vårt lag kom sist, men ändå. Vi va duktiga.
Efter skolan åkte jag och Tandtrollet till stan, vinterlandskapet kristianstad. Fyfan vad roligt det var. Snuskhumor på bussen, Idas klagande, vårt dräggel så fort vi gick in i en skoaffär, stresskräng på burger king och julkappsköp. Ordnade de sista julklapparna idag. Nu är jag klar, kommer ni ihåg för någon månad sen att jag skulle vara ute i god tid, vilket jag var, men ändå blev jag inte klar förrän en vecka innan jul. Men jaja, nöjd med julkapparna för en gångs skull. Brukar alltid skämmas när folk öppnar mina julklappar. Men denna julen kan jag vara utan det, puh.
Jag har 4 julaftonar detta året föresten, på fredag är det den första, med De bästa. Sen på lördag med pappas släkt. På julafton är vi hos mormor, som vanligt och firar med släkten på mammas sida. Sen den 27:e Dec ska jag ha den sista med far, bror, ulrica och felicia!
Jag ser fram emot imorgon, ska för det första köpa skor, snygga som *** eller hur Ida? Sen ska jag ha jul-födelsedags-fest, en blandning mellan julkappar och födelsedags presenter! (jag och ida har fyllt år för några månader sedan)
Alla 4 skulle ordna något julgodis, jag fixade pepparkakor. Henny kola, Ida lussekatter och Manda knäck. Mums. Sen ska vi ha en riktig julkappsöppning framför brasan. Det kommer bli världens mysigaste natt. Helt klart.
Pussen.

Mintmelonen

Julbord?

I skolan idag försökte de ordna ett julbord. Vi har ett julbord i skolan veckan innan jullovet varje år. Detta året var nog de värsta någonsin. Där fanns plastig sill, smaklös och fettdränkt korv, skamliga köttbollar och någon röra som jag absolut inte ville lägga på tallriken. Vårt julbord har aldrig varit bra, aldrig. Varje år går man upp med en längta och förhoppning för det är ju trots allt julbord. Men varje gång blir man besviken. Detta året blev jag extra besviken då de inte hade råd att köpa julmust. Kommunen borde lägga så jävla mycket mer pengar på skolmaten, inte bara för de inte har julmust, nästan varje dag året om är maten omänskligt o-ätbar.
Nu vet du. Börja aldrig på spränger-jävlaskit-skolan om du vill ha ätbar mat.
Mintmelonen

Snön har lagt sig, men än har den inte uppfyllt barnens drömmar.

Jultemadag idag, fyllde mitt hår med hårspray i morse. Mitt hår har förändrats något ofantligt de senaste månaderna. Jag kom i samma grupp som Karin, puss på det. Först pyssel, då jag och Karin "gifte" oss, sen kollade vi på någon tråkig film, på lunchen rymde jag och Karin ifrån björnarnas klassrum, vi fick gömma oss för hitler-brudarna som jagade oss, sen var det dags för julgodis, inget att säga om det.
Jag fick ungefär 100 kommentarer om mina byxor från några småungar, de typ: Varför har du så konstiga byxor, du tror du är så cool som har sånna byxor, vad är det där för byxor igentligen Osv. Sen ansåg ett barn att jag hade rynkor och ett annat att jag inte skulle få smaka deras godis för jag hade rött läppstift i skolan. Damn.
Mina byxor var rutiga till midjan. Thats it, det var inget skumt med mina byxor igentligen.
Vi slutade klockan ett, det var trevligt. Jag höll på att glömma konfirmationen och åka in till stan, men Ida räddade mig som vanligt. Åkte hem till Ida efter skolan, vi åt nudlar, sepade med Lulle och skrev julkappsrim, hann göra två stycken i alla fall.
Snön har lagt sig nu, men man kan inte göra något med den, alldeles för lite. Pappa sa att det skulle snöa mycket imorgon. Imorgon ska jag göra klart min brevlåda.
Det ska bli trevligt till helgen, först de bästa sen farmor och folke.
Jag vill ha julafon och nyår, jag vill träffa franken. Jag saknar församlingen. Jag vill slippa skolan nu. På måndag ska jag vara glad.
Pussen.
Mintmelonen

Ljusstöpning

Vaknade vid 9 tiden igår, låg i sängen ett tag, tills det blev för varmt. Då fick jag ett ryck, hoppade upp ur sängen och började städa rummet i morgonrock. Anita, Per, Gunnel, Karin, Per-olof och Kalle kom vid 11. Alla vänner till mor min.
Ljusstöpning är en intressant process, först har man en speciell pinne som man hänger 4 trådar på med en mutter längst ner. Man ordnar så många trådar, som man vill ha ljus. Sen har man en stor plåtburk fylld med kokande vatten och stearinmassa. Vattnet ska alltid vara 70 grader, brevid vattnet hänger man upp ljuspinnarna mellan två tjocka trädbitar. Man går sedan två personer och hämtar en pinne och doppar ner trådarna i stearinet. Sen hänger man tillbaka pinnen så att det stelnar och hämta nya pinnar! Varje tråd doppas typ 30 gånger, det tar tid då de ska stelna i mellan. Sen har man ljus om är så himla mycket finare än Ikea-ljusen.
Jag spenderade mycket tid med att hjälpa Kalle att hitta det rätta Tv-spelet, playstation 1 spelen gick vi igenom, de dög inte. Sen gick vi igenom playstation 2 spelen, de dög inte. Till sist hittade vi ett X-box spel som dög, Ty 2! Men då skulle han börja på det laddade spelet som jag hade kommit längst på, för han; JAG KAN SJÄLV! Sen när han spelade drog han lite i min tröja och sa skämmigt, det är för svårt.
Vi åt massa gott och dracken hel del julmust.
Hela dagen var en mysig stämning över och jag har haft en bra luciadag, dock utan lucior.
Mysig dag, puss på det.
Glad lucia försten, såg du något luciatåg?
Mintmelonen

Alice humor, i youtubeklipp!


Tim testar T.E.N.S, om man inte gapflabbar åt detta första gången man ser det är man dum i huvudet, så är det bara. Antagligen har alla redan sett detta legendariska klippet, men men.


Japanese Pranks - Bad Wake up, Åh elak humor. Sök på Japanese pranks på tuben så hittar du massa skit, jag älskar när folk lurar andra folk, eller nåt. Speciellt japaner. Denna humorn förstår jag om den är begränsad. (Skit dålig kvalité på klippet)


Dog milking a goat, titeln förklarar klippet alldeles utmärkt. Klippet är helt random och jag älskar det.


Shane dawson, kärlek på slutet av New moon. Jag har märkt att antingen gapflabbar man åt Shane dawson eller hatar man honom. Men jag tillhör självklart de som gapflabbar åt hanns råa humor.

Vad vore livet utan humor?

Mintmelonen

Hatar datorn x 1000.

En lördag, det känns skönt. Kollade som sagt på Idol igår, jävla piss att ErikDenOpersonlige vann säger jag bara. Massa fjortisar som inte fattar att Calle var grym genom hela Idol. Han hade en personlighet, en underbar kristianstad-dialekt och en personlig röst.
Jag hatar Björns dator, Jag gick och sparkade på saker, smällde dörrar och sa fula ord då ett svenska-arbete som jag jobbat på ett visst antal timmar inte ville sparas, när jag tryckte på spara stängde programet ner sig. Jag blev lämnad med att börja om på nytt, med ett arbete som när det var färdigt var hälften så bra som det förra. Piss, kommer få G när jag antagligen kunde fått VG.
Jag gjorde våfflor innan idag, puss på det.
Ska snart iväg till Henny och Hallucinations Harry vårt mycket framgångsfulla band som funnits i över två veckor! Höh. Ida kommer ju också vara där, såklart.
Ikväll är det Robinson, det gillas.

Ser fram emot morgondagen, folk kommer på besök.

Jag drömmer om nån som är lika dum och naiv som jag och dom jag bryr mig om.
Krunegård.

Mintmelonen

FREDAG FREDAG FREDAG.

Och jag älskar det. Flyg iväg du, men jag stannar här. Ge mig en kyss på kinden, jag stannar på molnen som en ängel utan vingar. Jag vaktar molnet du sade var vackert. Jag kollar så att ingen skadar minnet av dig.

Lucia i skolan idag. Ni var duktiga. Men Karin och Ayla tog priset. Älskar när folk hjälper mig även när det är småsaker, och snackar skit om de som snackade skit om mig. Tack.
Jag har fortfarande ont i mitt finger, stukade det igår. Jag gillar min bror, jag fick låna hans dator. Jag bjöd honom på godis.
Igår tog jag ett långt bad, gjorde läxor och sen tyckte jag synd om mig själv ett tag. Jag vill skriva dagbok, jag har massa jag bara vill få ut. Men när jag vill skriva en bibel får jag bara ihop två rader. Amanda säger att varje mening jag säger låter som en mening ur en bok.
Det är fredag idag, köpte popcorn till ikväll, sen åt jag upp det i skolan, clever. Jag vill sova jättemycket denna helgen. Men jag måste göra läxor också. Ska vara kreativ hade jag tänkt med, måla något fint. Först ska jag tänka att jag ska lägga ner mycket tid på det, sen ska jag lägga tjugo minuter, som vanligt.
Blev klar med min bild för ett tag sen, inte det bästa jag gjort men jag är nöjd att jag blev klar i tid, sista tiden vi fick till bilden, men men.
Fredagsmys är mysigt. Ska kolla på idol och äta godis. Frysa om fötterna och somna i soffan. Sen skaj ag läsa en bok.
Kollar nog på någon film sen.

Lugn helg, besök på söndag. Men nästan.

Puss.

Mintmelonen

Måndag, Tisdag, Onsdag.

Måndag:
Skolan idag, sen var det nog inget mer. Gjorde So:läxa inför prov på Torsdag. Var ute och sprang med Amanda, eller joggade 20 minuter, gick en timme rättare sagt. Men jag tror att vi båda två behövde få ut tjejsnack och skitsnack ur kroppen. Det märktes att vi hade mycket på lager.

Tisdag: Skolan, fick tillbaka det där No:provet, 33/40. Ganska nöjd, kunde gått bättre men ändå. Efter "lunchen" åkte 8-9A och B in till kristianstad. Friskis och svettis. Jag gillade det, först hade en tjej föreläsning om träning. Sen hade vi typ världens bästa uppvärmning. Sen hade vi Spinning i en halvtimme, därefter hade vi boxning en halvtimme. Vi fyra funderar på att börja där. Värsta skoj, plus att vi allihopa vill ha kondition.
Efter det hade vi Tjejsnack med en av ledarna, vi pratade bland annat om utseendefixering, mys(?).
Klockan 4 hämtade Idas, världens bästa tjejs, far och hämtade oss. Vi åkte hem till Ida och åt några klementiner, sen for vi vidare direkt till konfirmationgrejen. Klockan 7 var det slut och p.g.a. att min mor inte kunde hämta mig, stannade jag där till halv 11. Under tiden han vi äta och göra läxor. Massa So. Somnade vid tolvslaget.

Onsdag:
Det är idag, helt utmattad. Vaknade 20 minuter för sent då jag somnade om, vilket är mycket tid om man pratar om morgonen. Stressade i mig en macka och sminkade mig, gick sen till bussen.
Väl i skolan fick jag veta hur det gick på HK-provet. Jag klarade det, men jag hade gärna fått bättre. Nu måste jag plugga, mycket. Jag hatar PIF, jag och Ayla skickar hat-tankar till honom då och då.

Pusshej

Mintmelonen

Julstäd

Vaknade vid 11 idag. Björn gick in i mitt rum och ruffsade till mitt hår när jag var nyvaken och fortfarande låg i sängen. Vi åt frukost. Jag kollade på tv och uppdaterade mig på datan. Sen spenderade jag 6 timmar på att julstäda mitt rum. Det behövdes. Jag slängde massa skit. Hyllor, fönster, datan, garderoberna, tvbänken, sängen och golvet = rent.
Jag saknar igår. Det var trevligt igår : D
Jag och far min bakade lussekatter, gott blev det med. Saffran är dyrt kom vi fram till.
Nu ska jag kolla på parlamentet, kärlek på det programet.
Sen ska jag packa och efter det spenderar jag nog några timmar vid datorn.
Gunatt i förväg!
Onödigt inlägg, men nämn en blogg som aldrig har onödiga inlägg liksom?

Mintmelonen

Bio! (med schnella människor)

Igår stack jag, Amanda och Ida till bilden efter sista lektionen. Ligger lite efter med uppgiften som ska vara inne till jul. Det är snart jul föresten, den 5:e idag. Jag och Ida åkte in till stan och mötte Hälny vid 4. Sen åkte vi hem till mig, vi flummade hela natten. Kollade på Idol, galet att Calle gick vidare, men oj vad glada vi blev, skrek ganska länge. Stackars grannar. Sen spelade vi Helt hysteriskt, Läkerol. Vi skrev en saga och ritade en gubbe, vi fotade flumbilder i trappuppgången. Vi åt pizza, drack Coca-cola och åt popcorn. Gick och sov klockan halv 5 på morgonen, sen sov vi till 11. Ida åkte till frisören medan jag och Hälny letade julklappar och tog ut förbeställda bio-biljetter. En julsaga på kosmorama, klockan 15.30. Ida blev fin i håret föresten. Vi gick in på hemmakväll, la godis i en påse, sen lämnade vi påsen i affären. Vi gick till Domus och köpte coop-cola och läsk. Hälny köpte godis. Sen smugglade vi in läsken i biosalen och filmen började. Jag hade fötterna på sätet framför.
Filmen var bra, man hoppade till några gånger och på slutet fick man sig ett gott skratt. Se den, En julsaga.
Ida och Hälny åkte hem till sig. Jag åkte hem till mig. Åt, sen kollade jag på Robinson. Jag hejar på laget som förlorar och har kaniner men inte eld. Nu har jag gjort en mängd onödiga saker på nätet. Onödigt.
Det har varit julstämning idag, på stan var det utspridda julmarknader. Jag blev bjuden på dumle av tomten. Slå det!
Filmen var också om julen, suprise, överallt ber alla en att köpa deras tomtar istället för affären mittemots. Imorgon kommer pappa tvinga mig att julstäda. Sen ska vi baka Lussekatter. Jag har (nästan) tröttnat på julen redan, men jag får stå ut med det till julafton.
Vem har sagt att vi är normala?

Mintmelonen

Mitt te skummar sig.

Det har varit en bra dag. Har äntligen gjort No-provet och So-provet. Känns som en lättnad och nu är hela jag helt utmattad. Har druckit två koppar te idag. Trevligt, sen har jag chattat med Frankie, fotat äpplen, ätit godis och pluggat franska. Nu ska jag snart sova. Färgen i mitt hår börjar redan gå bort, skithårfärg. Öppnat tredje luckan i kalendern, tiden går fort.
Jag blir lycklig av The fratellis låtar. Tidigare idag hoppade och stampade jag runt som en galning själv i mitt rum till låten Henrietta.
Jag och Ida fick praoa på bromölla bibliotek, tack mamma. Vi är de enda i klassen som är vettiga nog att ordna prao i tid.
Slå mig gul och blå, till friheten krossar mitt hjärta.
Mintmelonen

2:a December.

Goddagens,
Pluggar på för fullt. No och So prov. Men jag kan inte koncentrera mig. Jag har en dåligplugg dag den dagen jag måste plugga så satan.
Skolan helt okej idag, snart klar med brevlådan på träslöjden. När jag åkte bussen hem stannade den i österslöv och så kom det rök från den. Luktade skitmycket bensin i hela bussen så vi fick hoppa av och sen hoppa på en annan!
Slagsmålsklubben är bra pluggmusik bara så ni vet.
Angående prao:n så fick kommer vi inte få något busskort bara för vi ska prao:a utanför kommunen. Så lågt. Men men.
Båda krunegårdkonserterna jag ska på till våren är på lov, först sport sen påsk. Han kunde inte valt bättre!
Jag har lite tvångstankar, så jag har precis kollat på första och andra avsnittet av årets julkalender, mellanbra om man säger så. Inget i klass med de gamla julkalendrarna. Men Bättre än de senaste. Jag gillar inte att de har börjat ta serier som redan finns och gjort om dem till julkalender istället för att komma på något nytt.
Hade göttans!

Mintmelonen

1:a December.

I hela mitt liv har jag velat ha en chokladkalender. Jag har kollat på de andra barnen i affären med avund medan mamma sagt; det är inte bra för magen. I morse fick jag för första gången öppna en chokladkalender. Tack vare församlingen. Jag blev deprimerad förra veckan på bussen när jag såg ett barn ge bort alla chokladbitar i sin 50:- kalender innan lucköppningen börjat. Vad har hänt med traditionen. Känslan av att öppna luckan och glädjen när man stoppar in chokladbiten i munnen, ska det inte vara så som barn?

Somnade ganska sent igår, jobbigt att stiga upp imorse. Men jag kan väll inte skylla på någon. Skolan var helt okej. Har ju mina älskade där <3 Hade bild första lektionen, lyckas aldrig få ett MVG på någon bild hur mycket jag än gör som hon säger får VG+ hur många teknikger jag än använder.
Efter skolan åt jag en rad marabou choklad till förätt en billys pizza till middag och en rad marabou choklad till efterätt. Du behöver inte säga att jag är nyttigast i världen för det vet jag redan. Har pluggat flera timmar idag och kommer nog fortsätta in på natt timmarna (:?
NO prov och SO prov på torsdag. Skjut mig.
Jag vill ha godis, sen vill jag att min kropp ska ge sig ut på en timmes joggingrunda utan att jag behöver säga till den.
Puss på det.

Mintmelonen

JAG MÅSTE DIT.

Evenemang: Markus Krunegård Kulturbolaget
Datum: fr, 2010-feb-26 Bergsgatan 18
Tid: 21:00 21121 MALM
Ingen mer trogen Krunegård avgudare som vill följa?
215:- Så värt det.
Mintmelonen

RSS 2.0