Prao!

Jag har ordnatett ställe att praoa på en vecka nu! Vecka 9 ska jag och Ida bege oss till Malmö och vandra runt med min faster på hennes jobb, hon jobbar på tidningen Hemmets journal, tant tidning men ändå! Sen gäller det bara att ordna ett ställe vecka 10, jag och Ida funderar på biblioteket men vi får se, glad att jag ordnat något roligt så det inte blir att man får ta det som finns kvar sista minuten.
Bestämde mig för att åka till skolan idag trots förkylningen, bara man missar en dag så kommer man himlans mycket efter. Ganska mycket läxor denna veckan, SO provet på torsdag är nog det jag får plugga mest till. Pappa kom och hämtade mig vid 4 tiden och vi åkte hem och lämnade grejerna. Sen åkte vi till elgiganten och lämnade min mobil på lagning p.g.a. att knapparn 7 8 9 bestämmer sig att sluta fungera lite då och då. Väldigt irriterande när man ska skriva "viktiga" sms.
Nu sitter jag och uppdaterar mig överallt på datorn, sista veckan har jag varit ovanligt onördig så det tar ett tag att gå igenom alla bloggar och bilddagböcken men är snart klar så!
Ps. Jag älskar alla nördar och töntar Ds.
Mintmelonen

Söndag.

Mamma hämtade mig hos mormor vid 12 tiden, sen åkte vi hem till morfar och tog inte bara en utan två granar, en inne och en ute! Vi vandrade runt ett tag tills vi hittade några fina! Var inte hemma förrän 4, då städade jag rummet, åt lite av godiset jag köpt till min bror i julkapp (oroa er inte, jag ska köpa mer) sen spelade jag gitarr, kollade på parlamentet, kärlek på det programmet. Gjorde lite läxor med. Ganska stolt över vad jag hann med trots min fortfarande hemska förkylning.
Julstämning på söndagen? oh ja. Första advent och allt, så vi tände första ljuset och åt pepparkakor och lussekatter framför brasan.
Krya på mig!
Mintmelonen

Myshelg hos mormor + förkylning.

Spenderade helgen hos min älskade mormor. Hon betyder otroligt mycket för mig och har alltid funnits för mig. Det finns så otroligt mycket jag ärvt från henne. Men det tydligaste är nog envisheten, vi kan gnabba om något länge, även om det är meningslöst vill vi ha rätt.
Man kan alltid komma till min mormor, när som helst. Hon finns där, med sitt fruktansvärt snälla och omtänksama hjärta. Hennes dörr står alltid öppen och att komma dit inger ett lugn. När man kommer dit vet man vad man ska vänta sig, Tvtittande, matlagning och sovande. Promenader, hetsiga diskutioner och kortspel. Jag älskar Henne av hela mitt hjärta.
Tog första bussen efter skolan på fredagseftermiddagen. 14.22, efter två bussbyten var jag framme i olofström. Klockan var då 16.45, min mormor fick vänta en halvtimme på buss stationen då jag hade kollat fel på busstiderna. Vi åt mat och fastnade sen framför Idol, såklart med olika åsikter om vem som skulle vinna. Känns ganska hemskt att Marriette har åkt ut, men ändå alla är ju så bra nu i slutet. Jag hoppas verkligen inte att Erik vinner, även om han har en grymt bra röst så är han ganska enformig jämfört med Calle och Tove.
Var ganska förkyld på fredagkvällen, men mest hosta och huvudvärk.
På lördagen däremot kunde jag knappt prata, var väldigt hes. Trött och allmänt deppig. Men det blev en bra lördag ändå, Robinson och pepparkaksbak!
Mintmelonen

Uppdatering!

Är hemmkommen från konfirmationsträffen nu. Färgade håret rött innan dess, tyvärr misslyckades jag med baksidan av mitt huvud och fick några fläckar utan färg. Tror jag köper mer hårfärg imorrn, för då! Ska jag till stan med Ida och Henny, puss på det! Vi ska shoppa, antagligen. Sen ska vi bli tjocka och feta med fika och lunch! ;D
Klarade No-provet, ni vet de jag pluggade MASSA på. Jag låg på mellan G+ och VG-. Ganska nöjd ändå ((:

Bild på håret kommer senare. Hade göttans!



Mintmenlonen

JAG VILL VARA KREATIV

Som fan, NU!

Hallucinations Harry!

Nu kommer det sig att jag har varit lite dålig på att uppdatera över helgen. Har ju varit hos Ida. Trevligt värre, Hälny kom idag med, trevligt det med. Vi har nu ett bandnamn, höh, Hallucinations Harry. På lördagen gick vi en runda som i Idas powerwalk-takt gås på 1,5 timmar. Men jag och Ida klarade det på 3 timmar! :D Nej men vårt mål var inte att gå snabbt. Det var väldigt mysigt, solen sken när vi var ute, vädret var verkligen perfekt, sen var det på ett ställe där vi ville fota men ingen av oss tänkte på att ta med kameran. Så då sa vi att, imorgon vid den här tiden går vi ut dit, men idag var det värsta vädret. Fisrumpa på det. Innan jag åkte till Ida lyckades jag föresten ordna ytterliggare två julklappar (stolt).
Nu måste jag packa inför åk till mor min, jag är trött som, jag vet inte vad. Sov 5 timmar inatt då jag och Ida var tvungna att stiga upp kl 8 på morgonen bara för den där gudstjänsten. Jag måste ha gått på 10 stycken innan vi konfirmerar oss, har gått på två, Höh.
Min älskade Amanda ska förhoppningsvis färga mitt hår i veckan, rött!
Nu ska jag lägga in massa musik på mobilen. Har bara haft typ hälften av alla artister jag lyssnar på på mobilen, fy skäms Alice. Så nu har jag laddat ner en del band till som jag lyssnar på (olaglig). Ska t.ex. bli trevligt att äntligen kunna lyssna på bob hund på mobilen och kent. Kan inte förstå att jag inte tagit mig tid att lägga in dem!
Hade' göttans!
Mintmelonen

Paranormal activity

Är troligtvis den bästa skräckfilmen genom tiderna. Såg den för en kvart sedan. Jag sitter fortfarande och skakar i hela kroppen. Från början tror man inget gott om filmen. Men efter ett tag är man helt fast. Filmen är inget annat än genialisk. När jag såg den var det natt, lampan i mitt rum var släkt, jag satt själv med ansiktet en centimeter från skärmen, hörlurarna var på hög volym. Fyfan. Filmen handlar om ett par, tjejen påstår att hon har ett spöke eller liknande som förföljer henne. Killen försöker få detta på film. Det visar sig att paret inte har någon makt över den visade demonen, den har all makt. När de kommer på detta sträcker de ut efter hjälp. Men ingen hjälp fås. Allt är då filmat med hans videokamera, vilket gör att man liksom får se allt ur en annan synvinkel, skithäftigt. Väldigt ofta sitter man helt spänd och glor in i skärmen. Helt klart den läskiga filmen jag sett, även utan blod. Ett bevis på att det går!
Se filmen nu, du kommer inte ångra dig. För samtidigt som den är så jävla läskig är den helt underbar.

Mintmelonen

Det är dags för Fredagsmys.

Det är dags för fredagsmys, och det var på tiden. Är helt slut efter denna veckan, utan någon riktig anledning. I skolan idag, matteprov, So redovisning, engelska glosor. Tur för mig att jag hade en läxfri dag just igår, när jag verkligen behövde göra läxor, bra Alice, bra! Har en kul helg framför mig i alla fall, Ida nästa! På lördag blir det julklapps shopp, sen sover jag hos Ida, FLUMMKALAS!
Men kvällen har mycket gott att erbjuda, pappa kom hem från affären med massa skit, 4 liter läsk, bilar, risen, marabou, chips och popcorn. Sen ska vi beställa pizza från världens bästa pizzeria, Sommarlust! Nejnej. vi är inte onyttiga idag, du bara inbillar dig. Tro inte att vi alltid har så mycket snask, det är en tillfällighet. Klockan åtta slår man sig ner i fåtöljerna framför Idol. Trevligt.

Ha en bra fredag nu allihopa.

Mintmelonen

Svartvit vardag?

Ja, jag är konstig. Du är normal. Hur kommer det sig att du som är så bra inte har lika bra vänner som jag? Hur kommer det sig, att jag som är mig själv, skrattar oftare än dig? Hur kommer det sig att folk beundrar dig?
Jag har nu äntligen fått mitt barnbidrag! På lördag ska jag till stan med en god vän till mig, Ida, vi ska köpa julklappar. Oj vad konstigt. Tidigt men ändå, jag hatar att ge bort presenter som är så ogenomtänkta som de kan bli, och så brukar det vara med sista-minuten julklappar. Men i år är jag nöjd med min julklapps-inköps lista för första gången! SÅ får försöka avklara så många som möjligt av julklapparna på lördag.
Somnade om 4 gånger i morse, känns onödigt. Men jag hann precis med bussen ändå. Skolan var... skolan. Maten lika dålig som vanligt, men jag har ju mina converse kompisar ((: Efter skolan har jag inte gjort något som jag borde ha gjort, inte har jag städat, inte har jag gjort läxor. Jag har kollat på tv.
Jag har en ganska svartvit vardag, ibland.
Mintmelonen

Laleh - Bjurö klubb

Bra musik!
Mintmelonen

Twilight-Dildo någon?

Twilight filmerna har ju blivit en "gigantisk" succé. Okej böckerna är bra. Men varför denna uppståndelse för filmen? Vad har den som är så speciellt, det är ingen dålig film, men ingen ny Harry potter heller. Nu kan du ju hitta vad som helst med lite extra Twilight känsla att köpa, men jag frågar dig. Har det inte nu gått för långt?
Twilight-dildo, någon? Kall och glittrande sägs det!

Eller varför inte Edward Cullen/Robert Pattinson mellan benen?

Kom och döda mig Twilight-fans! "I'm waiting"
Mintmelonen

Hiss och diss

Alice hiss:
Filmen, The boat that rocked
Radioprogramet "krister" i P3
Bloggen, http://popluggen.blogg.se/
Alice Diss:
Att världens mysigaste café tea pot har stängt på söndagar
Folk som inte kommenterar på min blogg
Folk som höjer lögner till en högre nivå än vad som behövs
Mintmelonen

Plugg..

Efter en dag hemma igår på grund av feber och total utmattning kom jag idag tillbaka till skolan. Det kändes sådär, för som vanligt är det första som händer att man blir bombad med läxor. Lärarna säger alltid att man inte får ha mer än två prov på en vecka, men denna veckan har jag Hemkunskapsprov, matteprov, So-prov, So redovisning, en glosläxa och no-läxa! *pust*
Jag vet jag bara klagar men ändå.
I alla fall, efter skolan stannade jag kvar två timmar och plugga (osis att jag glömt ta med Hemkunskapen till skolan så jag kunde plugga) då kl 16.15 var det dags för mitt utvecklings samtal, hade det med Erica. Gick bra, tror jag, hon hade ritat många plus på pappret. (Y)
Åkte sen hem och började plugga så smått.
För övrigt är jag klar med min önskelista OCH min lista över paketinköp, man märker att julen börjar närma sig.
För er som inte redan märkt av detta är Alice nu officiellt en te-människa. Som de flesta hatade jag också te i början p.g.a den beska smaken, men när man vänjer sig vid det börjar man känna alla andra smaker. Jag är ingen riktig super-te-människa ännu då jag fortfarande har socker i teet. Men ändå, te för livet (L)
Ha' det göttans!
Mintmelonen

Bästa helgen i världshistorien.

Alice Moa berglund har ungefär haft världens bästa helg.
Tre helt underbara personer har tagit sig ner till kalla Skåneland ändå från Göteborg och värmland för att umgås med en skum sak som pratar skånska!
Elin pyromanen, Spännis-Gunnar den bästa datanörden och Mamma Mari kom med tåget till Lilla kristianstad kl 14.04 fredagen den 13:e. Hoppade över den sista So:lektionen och mötte dom på stationen. Bamsekram och superglada människor, från första stunden så babblade vi konstant och det fortsatte hela helgen! Vi pratade om allt och inget men för det mesta var vi bara elaka mot varandra och skrattade ((:
Kristianstad-city-rundan på fredagen spenderade vi mesta tiden på Teapot, fascinerande av alla tesorter och helt klart högljudast på cafét. Sen gick vi runt och beundrade alla gamla hus i staden. Spenderade 20 minuter på Coop till att välja chips. Köpte även 8 powerking på hemmakväll.
När vi kom hem till mig dansade vi runt till hits for kids och byggde upp ett madrass golv.
Jag kan berätta om hela helgen, men det skulle blivit alldeles för långt.
Men kortfattat: Näst intill perfekt.
Här kommer en del av världens bästa helg i bilder.
Alla fyra.
Film på madrassgolvet
Gunnar <3
Mamma Mari
Jag och Elvisspen
Finn näsa! :D
En låååt till bara!
Finfin min!
Gitarrspel
Här dansar man tryckare!
Bästre helgen med bästre människor!

Mintmelonen


Läxor.

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen denna veckan, men jag har mina orsaker:

1. Vi har ett stort NO prov på imorgon, energikällor, frestande?
2. till Fredag har vi svenska inlämning och Engelska redovisning.
3. Jag har varit almänt utmattad och deppig de senaste dagarna, så jag har sovit.
4. Mammas data är omänskligt seg.
5. Igår var jag iväg på massa skit hela dagen;

Först var jag i skolan, sen försvann jag in till stan för hämtning av glömda vantar och mössa hos pappa, sen åt jag, 10 min senare var jag på väg till vånga församlingshem *tummen ner*, sen spenderade jag 2 timmar till NO plugg SEN gick jag och la mig, ja det är sant jag gick och la mig 21.00!

Idag har jag spenderat en lång tid i skolan, känns det som i alla fall. Flummade runt med 4 mäniskor som betyder väldigt mycket för mig. Vi får många konstiga blickar blickar men vem bryr sig? Det är dem, inte vi, som sitter och är allvarliga hela rasterna.

Förövrigt ser jag väääldigt mycket fram emot fredag.

Mintmelonen

Allmänt trött Måndag.

Usch, idag har jag varit så glömsk. Glömde bort att ta med mig sängar från pappa som vi ska ha i helgen. Glömde lufmadrassen och så glömde jag vantar och mössa. Så lyckat, förhoppningsvis kan jag flörta till mig att mamma åker och hämtar det annars vet jag inte vad jag ska göra? Jag känner mig verkligen misslyckade när det kommer till sånt. Bajsrumpa. Jag är trött och deppig.

Ska träffa en manda om en timme, vi ska ut och springa. In till Arkelstorp och tillbaka igen, tack Amanda för att du står ut med mig!

När jag kom hem idag bakade jag sirapskakor, mums fillibabba! Egentligen borde jag plugga massa NO, men jag har ingen ork till det. No prov på torsdag, om energikällor. Massa usch på det.

Men på fredag gäller det. <3

Mintmelonen

Bandtröjor på väg!

Hej!
Nu är Alice glad, när jag fyllde år (i augusti) fick jag bland annat pengar till bandtröjor i födelsedagspresent. Flera gånger har jag tänkt NU ska jag beställa dom! men det har bara inte blivit av, förrän nu ((:
Hade egentligen tänkt köpa en Krunegård tröja men designen vart inte lika snygg och jag har ju ändå affisch och pins snart (Tack för det Gunnar). Så då tänkte jag att jag lika gärna kunde ta några andra band då jag faktiskt ska gå runt med det på mig och då är designen ganska viktig för mig.
I alla fall blev det Florence Valentine, svenskt popband och Johnossi, ett riktigt mysigt Indie-band som jag lyssnat på i flera år. Jag är nöjd och glad!

Idag har jag gått på stan några timmar, mötte Ida och Henny så jag gick med dom. Egentligen åkte jag till stan för att ordna massa julklappar, då jag gillar att vara lite i förväg, men jag hann bara köpa en julklapp till Amanda ((: Kul var det i alla fall.
Imorgon ska jag hem till Henny där även Ida kommer vara, vi ska spela massa! Mys :D
Men nu ska jag ta en lång varm dusch sen ska jag göra pannacotta, typ världens godaste efterätt.
Hoppas du haft en lika bra dag som jag! (och att du sluppit den fruktansvärda smärtan i armen som håller i sig även dagen efter sprutan)
Mintmelonen

Fredagsmys.

Hej,
Tog sprutan idag i skolan. Mot svininfluensan, de flesta i klassen märkte inte av något efter sprutan men det gjorde däremot jag. Inte för att jag svimmade men jag mådde illa och var snurrig flera timmar efteråt. Min vänstra arm går icke att använda, om jag bara lyfter upp den får jag sjukt ont. Känns som att min arm väger ett ton, att alla muskler i hela armen försvunnit och så känns det hela tiden som att någon nyper mig i armen, utan uppehåll. Förhoppningsvis kan jag använda armen imorgon.
Efter skolan åkte Ida med mig hem, vi flummade som vanligt. Kollade runt på youtube och var ute. Vi hämtade en stor kebabpizza special familj med vitlöksdressing. Medan dom gjorde pizzan på Sommarlust pizzeria, världens godaste pizzor, gick vi bort till coop och köpte coop-läsk. Cola och orange. På vissa ställen kostar 1,5 liter RIKTIG coca-cola 30 kr, medan 1,5 liter coop cola kostar 10 kr! Ida åkte hem vid 7 tiden.
Sen dess har jag kollat på Idol, ÄNTLIGEN har Rabih åkt ut, chattat vid datan och precis kollat klart på filmen Corpse bride av Tim Burton (bästa regissören i världshistorien) riktigt bra film, animerad.
Till Idol åt vi OLW:s popcorn, drack cola och åt skotte-choklad, snacka om typiskt fredagsmys!
Corpse Bride.

Mintmelonen

Patrik med dåligt ordförråd.

Ja, angående rubriken. Det finns väldigt många perversa ungar på internet. Blev för någon vecka sedan addad av Patrik på Msn. Inte för att jag vet hur han fick tag i min msn men ändå. Han har i alla fall väldigt dåligt ordförråd.
Våra konversationer brukar se ut såhär:
Patrik:
Cam?
Jag:
Nej tack.
Patrik:
Hejdå.
Jag:
Hejdå.
HAHA! :D Han kan två hela ord, Cam? och Hejdå. Nej men ska gå igenom min kontaktlista och blockera/ta bort alla som liknar patrik!
Idag har jag varit i skolan, sen har jag Pluggat inför franskaprovet, gjort en SO uppgift, pluggat engelska och lyssnat på Kents ny släppta album Röd. Riktigt bra gillar speciellt låten Vals för satan (Din vän pessimisten). Lyssna på skivan! Du kommer inte ångra dig!

Pappa har precis gjort fruksallad så nu sitter jag och smaskar på den. Mycket gott, Apelsin, klementin, kiwi och ananas. Då tänker ni, ananas det är väl inget, men då säger jag JO! För det är inte ananas på burk utan "riktig" ananas! :D
Imorgon ska jag flumma med Ida. Ha det bra!
Här är hon ju, Ida. Fotograf Jag! :))
Mintmelonen

Poesi?

Om månen lös på dagen,
och stjärnorna lyste klart.
Om vi levde för oss själva
och lät tiden smyga förbi.
Om våra största fantasier
plötsligt skulle få en gnista liv.
Skulle du då stå framför mig och säga,
Jag älskar dig.
Mintmelonen

Franska-plugg och låtskrivande.

Hejsan hoppsan!
Bio:n i fredags var helt grym. Allihopa gå och se på bio i 3D! Jag såg Upp, en animerad familjefilm.
Igår var en sån där kall dag. Så man känner hur man ryser upp längs hela ryggraden. Det regnade och var minusgrader. Ja, jag älskar hösten. Men nu börjar den gå in i det kalla stadiet. Slask-stadiet. På nyheterna sa dom att det kanske ska snöa imorgon. Vilket känns helt sjukt. Hela året har gått så snabbt. Omänskligt snabbt. Känns som det var alldeles nyss jag gick hem från sommar-skolavslutningen i regnet och allt jag visste var att jag hade en lång skön sommar framför mig. Det var den. Men den tog slut *poff* Sen kommer jag ihåg förra julen, när jag och Bror gick ut mitt i natten och snodde en gran från gran odlingen mittemot på Mammas order.
Och nu är hösten snart slut.
Jag ser fram emot lista:
-13 november, församlingen.
-22 december, julmys med de bästa.
-24 december, julaftons-mys hos mormor.
Gick hem från skolan innan sista lektionen idag. På grund av mitt fruktansvärt smärtsamma magknip som kommer och går utan anledning. Irriterande. När jag kom hem gjorde jag en Alice-har-ont-i-magen-efter-skolan-special, Går in i köket, stoppar in en gorbys i micron, värmer en kanelbulle och häller upp ett glas mjölk, tar med mig maten till tv:n och hämtar mitt täcke. Tar på mig världens mysigaste pyjamasbyxor, äter maten i täcket i fotöljen med meningslösa program på tv:n. Mys!
Igår började jag skriva på en låt, haha, FAIL. Men, men skrev klart den idag iallafall, I've planed our future blev namnet. Första gången jag faktiskt skriver klart en låt med ackord och allt. Har massa halvskrivna låtar hemma, men denna kände jag för att avsluta!
På fredag har jag franska-prov i grammatik. Fransk grammatik är Jobbig. Plugg, plugg, plugg.
Mintmelonen

Ny header.

Vad tycks?

Mintmelonen

RSS 2.0